Kako nam je stalo da naše telo bude u top formi, posećujemo teretanu nekoliko puta nedeljno, izlažemo se pojačanom fizičkom naporu, kako bismo što pre došli do željene linije, ali prečesta poseta teretani, utiče na našu kosu i stilizovana frizura više neće ostati ista, nakon samo jednog treninga.

Postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratimo pažnju, kako bi naša kosa, kao i telo, bila u top formi nakon posete teretani.

1. Svedite pranje kose na 2-3 puta nedeljno

Da bi naša kosa bila zdrava i da se koren dlake ne bi ubrzano mastio važno je da pranje kose svedemo na 2 do 3 puta nedeljno. Ako trenirate umereno 4 do 5 puta nedeljno, ne morate menjati šampon koji koristite, međutim, ako trenirate intenzivno i svakodnevno, pa se ipak odlučujete za svakodnevno pranje kose, odaberite šampon sa blagom pH vrednošču, koji hidrira dlaku, ali je nežan i neguje skalp.

2. Idealna frizura za teretanu je opušteni rep

Kada je kosa svakodnevno vezana u rep, kako dlaka ne bi počela intenzivno da opada bitno je da rep bude opušten i ne zateže koren dlake. Čvrsto zavezan rep, svakodnevno, mogao bi da ošteti vlasište i koren dlake, čime bismo doveli do pojačanog opadanja kose.

3. Kako tretirati kosu koja je svakodnevno izložena pojačanom znojenju?

Znoj je slan, što dovodi do gubitka sjaja i volumena kose, što znači da je posle treninga potrebno oprati je i tretirati proizvodima za negu, kako bi povratili sjaj. Međutim, kako bi svakodnevno korišćenje šampona moglo dovesti do oštećenja dlake, posle treninga kosu operite običnom vodom, koristite regenerator, kako biste joj pružili negu i povratili sjaj i pustite je da se prirodno osuši, kako je ne biste dodatno oštetili prekomernom izlaganju toplote.

4. Podignuta kosa je must have u teretani

Kada trenirate kosa nikako ne bi trebalo da bude puštena, jer u kontaktu sa telom upija znoj i dolazi do gubljenja teksture dlake. Zato je vežite u rep, punđu, ili je skupiute u riblje kosti, koje vam pored svoje praktične strane obezbeđuju i atraktivnu frizuru.